- Производитель:
- Sigma-Aldrich
CAS Number: | 9036-06-0 |
EC Number: | 232-909-5 |
MDL number: | MFCD00132092 |
NACRES: | NA.54 |
Кат. номер |
P0652-500UN |
P0652-1KU |
P0652-100UN |
This enzyme is useful for proteolysis of insoluble protein and for structure investigation of protein. Proteases from Streptomyces griseus and Streptomyces omiyaensis have been used in a study to identify residue 71 as a crucial residue for differences in topological specificities. Proteases have also been used in a study to investigate production of protease as a by-product of streptomycin production.
Protease is typically used in nucleic acid isolation procedures in incubations of 0.5-3.0 hours supplemented with 0.2% sodium dodecyl sulfate and 10 mM EDTA.
Completely inactivated by heating above 80 °C for 15-20 minutes.
A mixture of at least three proteolytic activities including an extracellular serine protease. In general, serine proteases display a wide range of substrate specificities, which are believed to be mediated by an active site composed of one Asp, one His, and a Ser residue in the molecule. This enzyme prefers to hydrolyze peptide bonds on the carboxyl side of glutamic or aspartic acid.
Packaging
500 units in glass bottle
Biochem/physiol Actions
Alkaline protease that is approximately twice as active at pH 11.0 than at the usual assay conditions for protease, pH 7.5 and 37 °C. By comparison, P5147 Type XIV protease is only approximately 25% as active at pH 11.0, 30 °C.
Physical properties
Isoelectric point : 8.7
Inhibitors : Diisopropyl fluorophosphate, EDTA
Optimum pH : >=12
Optimum temperature : 60oC
pH Stability : pH 5.0 - 11.5 (25oC,24hr)
Thermal stability : below 50oC (pH 8.3, 15min)
Unit Definition
One unit will hydrolyze casein to produce peptide equivalent to 1.0 μmole (181 μg) of tyrosine per min at pH 11.0 at 30 °C.
Physical form
This enzyme is more active at a higher pH range than the known alkaline protease, showing the proteolytic activity even in 0.2N NaOH solution. This enzyme is useful for proteolysis of insoluble protein and for structure investigation of protein.
Preparation Note
Collected from culture broth of S.Sp
type | Type XXI |
Quality Level | 200, |
form | powder |
specific activity | 15 units/mg solid |
mol wt | ~50 kDa |
storage temp. | 20°C |
pictograms | GHS07,GHS08 |
signalword | Danger |
hcodes | H315 - H319 - H334 - H335 |
pcodes | P302 + P352 - P305 + P351 + P338 |
Target Organs | Respiratory system |
Personal Protective Equipment | Eyeshields,, Gloves,, type N95 (US), |
RIDADR | NONH for all modes of transport |
WGK Germany | WGK 2 |
Flash Point F | Not applicable |
Flash Point C | Not applicable |
Получите коммерческое предложение в течение 1 часа
Менеджер подготовит коммерческое предложение и позвонит, если понадобится уточнить детали вашего заказа

С 2010 года мы поставляем оборудование с заводов Европы. Берем на себя все — от подбора оборудования до внедрения на предприятии

Все сотрудники имеют высшее образование, закончили ведущие химические вузы страны, такие как РХТУ им Менделеева.

У большинства компаний срок ожидания составляет 10-12 недель.

Оборудование хранится на сухом отапливаемом складе, где поддерживается ровная температура.

Работаем с PonyExpress и Деловыми линиями. Вы также можете выбрать свою транспортную компанию или забрать товар со склада в Москве.

В случае любых неполадок за свой счет выполним ремонт в сервисном центре или на заводе-изготовителе. Или бесплатно заменим прибор на новый.

Производим пуско-наладку оборудования, валидацию, обучение сотрудников. Если нужно, привлекаем инженеров с заводов- изготовителей.